Skip to main content

Újdonságok

Gondolkozott már azon, hogy mivel foglalkoznak az informatikai cégek, de sohasem kérdezte meg? Szeretné tudni hogyan zajlik a munka, kinek és mit dolgoznak? Vagy csak szeretné látni hogyan néznek ki az irodák ahol egyszer talán majd Ön is dolgozni fog?

A DrupalCamp Pannonia Drupal esemény és a Drupal rajongó találkozója, amelyet évente terveznek a Pannon régió egyik városában megszervezni. Az első konferenciát Palicson rendezték meg 2018. november 2-3-án a Szabadkai Informatikai Klaszter szervezésében.

Az idei konferencia célja, hogy a Pannon régiót felhelyezze a Drupal térképre, és létrehozza az ún. "Hub"-ot mindazok számára, akik érdeklődnek a Drupal világában, és hogy megtudják, mit kínál ez a régió.

A szabadkai IT Klaszter csapata még két főiskolai oktatási intézményt von be - az Újvidéki Egyetemet, a szabadkai Közgazdasági Kart és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolát.

Idővel az IT Klaszter jelentősége erősödne a gazdasági szférában, még több cég válna érdekeltté, amelyek számára szükségesek ezen szakterület által kínált szolgáltatások. Az IT szolgáltatásokra egyre nagyobb igény van az üzleti életben, valamint a tudás, a tapasztalatok és az erőforrások cseréjére az ágazat keretein belül.

Amikor megszületett az az ötlet, hogy csoportosítsák a Szabadka területén működni kívánó IT cégeket, kezdetét vette a szabadkai IT Klaszter megalapítása. Együttműködési pontként álmodták meg, amelynek célja az IT szektorról szerzett tudás jelentőségének növelése a gazdaságban, ezért a klaszter tagjai közötti ötletek és az erőforrások cseréje, az IT emberi erőforrásának és más tevékenységeinek feltérképezése és fejlesztése megalapozná Szabadka városának jövőjét.