Skip to main content

Održana prva Skupština Udruženja u 2019. godini

Skupština udruženja

Na Skupštini Udruženja koja je održana od 17h 30.01.2019. godine u prostorijama Infostud HUB-a na kojoj je prisustvala većina članova udruženja, izabrani su članovi Upravnog odbora, pošto je prethodnim članovima istekao mandat. Takođe su izabrani predsednik i potpredsednik skupštine udruženja.

Podeljen je izveštaj sa svim članovima o nedavno završenoj IT4Business konferenciji koja se održala 28.11.2018. na Paliću. Konferencija je održana u okviru IPA projekta u kom učestvuje subotički IT klaster. Zaključeno je da je konferencija bila uspešna i da postoji želja da se konferencija ponavlja svake godine. Takođe je predstavljen izveštaj o radu udruženja za 2018. godinu.

Direktor udruženja Karlo Vetro je odlučio da se ne kandiduje opet na funkciju po isteku mandata, pa je za novog direktora udruženja izabran Aleksandar Pejić. Udruženje se zahvaljuje bivšem direktoru Karlu Vetru na uloženom trudu i radu, i širenju svesti o IT zajednici u Subotici. Od januara meseca 2019. godine klaster je dobio koordinatora poslova, i na tu poziciju postavljen je Oliver Guganović.

Dogovoreni su planovi delovanja za 2019. godinu, i usvojena je strategija razvoja klastera za isti. Članovi su izneli svoje ideje i viđenja budućeg delovanja klastera. Diskutovano je i o programu prekvalifikacija i načinu učestvovanja ili pokretanja istog. Predviđena su događanja za prvi kvartal 2019. godine o kojima će članovi i prijatelji udruženja biti pravovremeno obavešteni.

Skupština je održana po sledećem redu:

1. Izveštaj o završenoj IT4Business konferenciji
2. Izveštaj o radu klastera u 2018. godini
3. Izbor potpredsednika i predsednika skupštine udruženja
4. Izbor članova upravnog odbora
5. Planovi za 2019. godinu
6. Razno

Koordinator poslova klastera

Oliver Guganović