Skip to main content

"Infostud Grupa" postaje "Inspira Grupa"

Inspira

Najveća subotička internet kompanija "INFOSTUD GRUPA" posle 22 godine poslovanja menja ime u "INSPIRA GRUPA". Istovremeno njihov prvi i najveći biznis "POSLOVI INFOSTUD", koji je lider u oblasti zapošljavanja u Srbiji, zadržava ime "INFOSTUD - CENTAR ZA ZAPOŠLJAVANJE I RAZVOJ KARIJERE".

Kako navode u subotičkoj kompaniji, ova promena označava novu fazu rasta same kompanije i biznisa pod njenom kapom, a istovremeno je i odgovor na percepciju dela javnosti koja već nekoliko godina unazad sajt za zapošljavanje "POSLOVI.INFOSTUD.COM" prepoznaje kao "INFOSTUD", iako je "Infostud grupa" zapravo krovna kompanija koja osim ovog sajta okuplja i druge uspešne digitalne biznise.

Inspira grupa će se zato usmeriti na izgradnju novog krovnog brenda i razvoj svojih šest biznisa. Tako osim Centra za zapošljavanje Infostud, ova grupacija razvija i najveće sajtove iz auto industrije (polovniautomobili.com), nekretnina (4zida.rs), e-trgovine (internet-prodaja-guma.com, prodajadelova.rs, autohub.rs) i osiguranja (osiguranik.com). Zapošljava preko 300 ljudi u Subotici i Beogradu, a sajtove u okviru Inspira grupe dnevno poseti više od 400.000 ljudi.

- Tokom godina potvrdili smo poziciju digitalnog životnog saputnika svojih korisnika, jer im pomažemo prilikom rešavanja važnih životnih pitanja - obrazovanja, pronalaženja posla, kupovine nekretnine, vozila ili osiguranja. To nije mala odgovornost, a novi identitet, na početku treće dekade našeg poslovanja, podstaknuće nas da budemo još bolji u razvoju novih usluga - rekao je Branimir Gajić, jedan od osnivača i direktor Inspira grupe. - Naš prvi i najveći biznis pod imenom Infostud nastavlja poslovanje kao grupacija biznisa za zapošljavanje, a Inspira grupa će kao centrala svim biznisima nastaviti da pruža sistemsku podršku i fleksibilnost u radu. U načinu poslovanja ostajemo inovativni uz praćenje tržišnih i tehnoloških trendova pomažući biznisima u razvoju novih usluga za korisnike.

Ime menja i dosadašnji "INFOSTUD HUB" - coworking prostor i edukativni centar koji je ova kompanija pokrenula u Subotici. On će pod imenom "INSPIRA HUB" nastaviti svoju delatnost koja pored coworking-a podrazumeva razvoj preduzetništva, mentorstva, lični razvoj u IT industriji i druge delatnosti korisne za zajednicu.

Inspira grupa će kroz članstvo u organizaciji Inicijativa Digitalna Srbija, i drugim udruženjima, nastaviti da daje aktivnu podršku nacionalnim društveno odgovornim projektima, a na lokalnom nivou pokretač je i nekih novih. Poslednji primer je osnivanje organizacije "IT Subotica 2030" koja povezuje subotičke IT kompanije i obrazovne ustanove sa ciljem da Subotica postane regionalni IT centar.