Skip to main content

IT Klaster Subotice organizovao sastanak sa profesorima informatike subotičkih srednjih škola

Sastanak

U četvrtak 26.9. subotički IT Klaster je organizovao sastanak sa profesorima informatike subotičkih srednjih škola. Cilj ovog sastanka je bilo upoznavanje profesora subotičkih srednjih škola sa kolegama iz privrede, kao i uspostavljanje temelja za buduću saradnju.

Na sastanku je prisustvovalo više od 20 profesora informatike i srodnih predmeta iz Tehničke škole "Ivan Sarić", Politehničke škole, Gimnazije "Svetozar Marković", Ekonomske škole "Bosa Milićević" i Hemijsko tehnološke škole iz Subotice. Profesori su imali priliku da nauče nešto više o subotičkim IT kompanijama, kao i o njihovim projektima i tehnologijama u kojima rade. Takođe su im predstavljene nove kancelarije tri subotičke kompanije ICBTech, Studio Present i ErdSoft u novom poslovnom prostoru, koji je ujedno dom i subotičkog IT Klastera, "Digital hive". Nakon uvodne reči Aleksandra Boroš Gyevi-a, suvlasnika kompanije Studio Present, i predstavljanja klastera od strane Olivera Guganovića, menadžera udruženja, usledilo je predstavljanje i prosvetnih radnika. IT Klaster je izrazio podršku profesorima i ponudio podršku u radu i podizanju kvaliteta predavanja i interakcije učenika sa IT zajednicom. Diskutovalo se o mogućnostima buduće saradnje kao i o načinima zajedničkog delovanja u cilju poboljšanja kvaliteta nastave i tehnologije sa kojom se učenici sreću.
Na kraju dvočasovnog sastanka, upućen je poziv svim profesorima na još jedan ovakav sastanak, ovoga puta u prosotorijama subotičke kompanije Infostud.

Ovim putem želimo još jednom da se zahvalimo profesorima što su izdvojili svoje vreme i došli na ovaj sastanak.