Skip to main content

Održana 4. po redu IT4Business konferencija

DT

U Business centru „Galleria“ 24.11.2022. se održava četvrta konferencija „IT4Business”, u organizaciji “IT Klastera” Subotica, koja je javnosti predstavila proces digitalne transformacije poslovanja.

Po dostupnim podacima u našoj zemlji je veoma mali broj kompanija koje su se digitalizovale, a jedan od razloga je i nedovoljna informisanost o prednostima ovog postupka.

- Ovo je veoma bitna tema i ovom konferencijom smo želeli da razbijemo stigmu i odgovorimo na pitanja kada je pravo vreme za digitalnu transformaciju, kada i zašto se ona radi a i objasnimo kompletan proces. Digitalna transformacija je budućnost, svakog preduzetnika ili kompaniju čeka neki vid ovog procesa , nadamo se da će konferencija približiti tematiku – kaže Oliver Guganović, u ime organizatora “IT Klaster” Subotica.

Konferencija je okupila oko 80 učesnika, predstavnika preduzeća i kompanija čija delatnost nije primarno u IT sektoru, ali koji su svesni važnosti unapređenja poslovanja.

- Kao deo korporacije imamo visoke kompetencije, interno, ali prilično zatvoren sistem. “Norma grupa” je postala deo subotičkog “IT Klastera”, zbog razmene znanja i međusobnog povezivanja. Imamo konstantne tekuće projekte digitalizacije i optimizacije procesa, uvođenje novih informacionih sistema i uvek nam dobro dođe kritičko mišljenje sa strane – ističe Nebojša Gagić iz „Norma grupe“. – Sa ovakvih događanja sam se uvek vraćao bogatiji za neko iskustvo koje možda u tom momentu nije bilo primenljivo, ali je to bila ideja za nešto dobro i lepo što može da se desi u budućnosti.