Skip to main content

Održana Skupština Udruženja - ponedeljak 05.06.2017

Održana Skupština Udruženja

Na Skupštini Udruženja koja se održala na Ekonomskom fakultetu u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova utvrđeni su planovi i ciljevi IT klastera u narednoj godini.

Razmatrano je o trenutnom stanju u visokoškolskom obrazovanju kao i o opcijama za aktivno učestvovanje članova klastera u poboljšanje istog. Utvrđene su obaveze svih članova kao i prava i uslovi za prestanak članstva.

Predstavnici Ekonomskog fakulteta u Subotici su prezentovali novi smer - Poslovna informatika, za koji se smatra da će biti u sprezi sa klasterom, kako bi se mladim, akademskim građanima obezbedilo aktivno učestvovanje u privredi i praksa koji će im omogućiti povezivanje teorijskog i praktičnog znanja.

Krajem januara se Subotički IT klaster zajedno Segedinskim i Vojvođanskim klasterom prijavio na konkurs za sredstva koja se ostvaruju kroz IPA projekte. Obavestili su nas 24.04.2017. da je naša prijava prošla prvu fazu. Rezultati druge faze se mogu očekivati do kraja jula.

Dogovoreno je da se članice neformalno okupljaju jedanput mesečno, mesto će biti naknadno javljeno. Predloženo je da dan bude ponedeljak u 18,00 časova

Skupština je održana po sledećem dnevnom redu:

  1. Predstavljanje članova klastera
  2. Novi studijski programa na Ekonomskom fakultetu – Poslovna informatika
  3. IPA projekti – informacija
  4. Kursevi
  5. Predstavljanje firmi-članica IT klastera  završnim razredima srednjih škola
  6. Prestanak članstva
  7. Razno

Predsednik skupštine Udruženja:
Pejić Aleksandar