Skip to main content

"Subotica Open IT" po drugi put u Subotici

ITSubotica2030

Kako bi maturante iz okolnih mesta upoznali sa potencijalima za studiranje i život u našem gradu, „IT Subotica 2030“, u petak 7. oktobra organizuje drugi „Subotica Open IT“ događaj.

Više od 500 učenika iz jedanaest škola, gimnazija, tehničkih i ekonomskih škola iz Sombora, Bačke Topole, Kule, Bečeja, Sente, Ade, Apatina, Kikinde, imaće priliku da se upozna sa programima Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole, ali i da posete kompanije članove IT klastera Subotica koje posluju u našem gradu.

- Želimo da predstavimo Suboticu kao grad za studiranje a posle i za život. Maturanti će imati priliku da vide i Studentski dom, kao i da razgovaraju sa predstavnicima kompanija kako izgleda posao jednog IT-evca kada završi školu. Prošle godine smo imali jako lepe rezultate i uskoro ćemo isto ovo da organizujemo i za maturante subotičkih škola – najavljuje Oliver Guganović, menadžer IT klastera Subotica.

Zahvaljući, između ostalog, i ovom događaju, za studiranje na Visokoj tehničkoj školi ove godine prijavilo se 40 odsto više kandidata.

- Sigurni smo da je ovaj događaj uticao na zainteresovanost za studiranje u našoj školi. Maturanti će imati priliku da pričaju sa profesorima, predstavnicima studentskog parlamenta, da vide laboratorije koje smo obnovili uz pomoć kompanija iz organizacije „IT Subotica 2030“ – kaže Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Subotica - Maturanti su prošli put bila oduševljena, nisu znali da tako nešto postoji u Subotici, da radimo sa savremenom opremom i nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će Subotica postati još bolje mesto za studiranje i život.

Uz studijski program „Poslovna informatika“, Ekonomski fakultet u Subotici predstaviće i druge studijske programe, kao i sve ono što se nalazi u sklopu ove visokoobrazovne ustanove.

- Prošle put smo ovu manifestaciju organizovali u aprilu, kada je većina potencijani studenata već odlučila gde će studirati, a sada ćemo to uraditi početkom školske godine, kada mnogi još uvek razmišljaju gde će nastaviti školovanje. Naša osnovna ideja je da pokažemo da Subotica ima velike prednosti za studiranje, a ovo je jedan od načina da ih prikažemo. Pokazaćemo da Ekonomski fakultet ima jedan sistem, da na malom prostoru postoji sve što im je potrebno za studentski život – dodaje Vuk Vuković u ime Ekonomskog fakulteta u Subotici.