Skip to main content

Novosti

Dana 27.3.2019. godine u prostorijama InfostudHUB-a je održano prvo predavanje za sve članove IT klastera Subotice, kao i prijatelje klastera. Predavanje je održao Branimir Gajić, jedan od osnivača Infostud grupe, a tema je bila CKR - ciljevi i ključni rezultati.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je uspostavljena saradnja sa Heapspace zajednicom i IT klasterom Subotica.

Heapcon​ je regionalna tehnološka konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise, koja se održava u 3. i 4. oktobra u Beogradu u Kombank dvorani, a potpisuje je ​Heapspace zajednica.

Heapspace je 2015. godine obogatio ponudu konferencija u ovom delu Evrope, predstavljajući Voxxed Days Belgrade kao franšizu jedne od najvećih svetskih nezavisnih konferencija – Devoxx.

Na Skupštini Udruženja koja je održana od 17h 30.01.2019. godine u prostorijama Infostud HUB-a na kojoj je prisustvala većina članova udruženja, izabrani su članovi Upravnog odbora, pošto je prethodnim članovima istekao mandat. Takođe su izabrani predsednik i potpredsednik skupštine udruženja.

28.11.2018. uspešno je organizovana IT4Business konferencija.

IT4Business je jednodnevna konferecija koja za cilj ima spajanje malih, srednjih i velikih firmi sa IT profesionalcima, radi širenja znanja o novim trendovima i mogućnostima koje firme mogu da iskoriste za unapređenje poslovanja. Na konferenciji je bilo preko 170 učesnika iz lokalnih kompanija ali i brojni gosti iz Beograda, Novog Sada i okoline.

DrupalCamp Pannonia je Drupal događaj i susret Drupal entuzijasta koji je planiran da se održava na godišnjem nivou u nekom od gradova panonske regije. Prvo izdanje ovog kampa organizovano je na Paliću, 2. i 3. novembra 2018. godine. Ovaj događaj organizovan je od strane Subotičkog IT Klastera.

Cilj ovogodišnjeg kampa je smestiti panonsku regiju na Drupal mapu i stvaranje tzv. “hub”-a za sve zainteresovane iz Drupal sveta da saznaju šta to ovaj region ima da ponudi.

IT4Business je prva konferencija u Subotici koja teži ka spajanju firmi i kompanija koje nisu iz IT struke sa onima koji se time bave, fokusirajući se na mogućnosti i benefite koje one mogu imati od informacionih tehnologija i rešenja i primenu istih.

Cilj IT4Business konferencije jeste da doprinese razvoju i implementaciji informacionih tehonologija i digitalnih rešenja u privredi regiona Subotice i šire.

Dolazak stranih kompanija u Srbiju je svakako dobro jer se otvaraju nova radna mesta, primenjuju se nove metode rada koje u budućnosti mogu koristiti i domaće kompanije, povećava se konkurencija i samim tim kvalitet usluga koji se pruža. Domaće IT kompanije se ne plaše strane konkurencije, što dokazuju svojim proizvodima koje plasiraju na strana tržišta.

Skupština Udruženja će se održati Sastanak će se održati u prostorijama InfostudHUB - a (Korzo br. 1, drugi sprat) u utorak 30.01.2018. godine sa početkom u 18 časova.

Predlažem sledeći dnevni red:

 1. Izveštaj o radu klastera u 2017. godini
 2. Izbor jednog člana Upravnog odbora
 3. IPA projekti – Subotički IT klaster jedan od dobitnika na konkursu - informacija
 4. IT4Business konferencija u organizaciji IT klastera - informacija o konferenciji u prilogu
 5. Razno

Molim vas da prisustvujete Skupštini

Na Skupštini Udruženja koja se održala na Ekonomskom fakultetu u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova utvrđeni su planovi i ciljevi IT klastera u narednoj godini.

Razmatrano je o trenutnom stanju u visokoškolskom obrazovanju kao i o opcijama za aktivno učestvovanje članova klastera u poboljšanje istog. Utvrđene su obaveze svih članova kao i prava i uslovi za prestanak članstva.

Skupština Udruženja će se održati na Ekonomskom fakultetu (sala dekanata) u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova.

Dnevni red:

 1. Predstavljanje članova klastera
 2. Novi studijski programa na Ekonomskom fakultetu – Poslovna informatika
 3. IPA projekti – informacija
 4. Kursevi
 5. Predstavljanje firmi-članica IT klastera  završnim razredima srednjih škola
 6. Prestanak članstva
 7. Razno

Predsednik skupštine Udruženja

Pejić Aleksandar