Skip to main content

Novosti

Dolazak stranih kompanija u Srbiju je svakako dobro jer se otvaraju nova radna mesta, primenjuju se nove metode rada koje u budućnosti mogu koristiti i domaće kompanije, povećava se konkurencija i samim tim kvalitet usluga koji se pruža. Domaće IT kompanije se ne plaše strane konkurencije, što dokazuju svojim proizvodima koje plasiraju na strana tržišta.

Skupština Udruženja će se održati Sastanak će se održati u prostorijama InfostudHUB - a (Korzo br. 1, drugi sprat) u utorak 30.01.2018. godine sa početkom u 18 časova.

Predlažem sledeći dnevni red:

 1. Izveštaj o radu klastera u 2017. godini
 2. Izbor jednog člana Upravnog odbora
 3. IPA projekti – Subotički IT klaster jedan od dobitnika na konkursu - informacija
 4. IT4Business konferencija u organizaciji IT klastera - informacija o konferenciji u prilogu
 5. Razno

Molim vas da prisustvujete Skupštini

Na Skupštini Udruženja koja se održala na Ekonomskom fakultetu u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova utvrđeni su planovi i ciljevi IT klastera u narednoj godini.

Razmatrano je o trenutnom stanju u visokoškolskom obrazovanju kao i o opcijama za aktivno učestvovanje članova klastera u poboljšanje istog. Utvrđene su obaveze svih članova kao i prava i uslovi za prestanak članstva.

Skupština Udruženja će se održati na Ekonomskom fakultetu (sala dekanata) u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova.

Dnevni red:

 1. Predstavljanje članova klastera
 2. Novi studijski programa na Ekonomskom fakultetu – Poslovna informatika
 3. IPA projekti – informacija
 4. Kursevi
 5. Predstavljanje firmi-članica IT klastera  završnim razredima srednjih škola
 6. Prestanak članstva
 7. Razno

Predsednik skupštine Udruženja

Pejić Aleksandar

Sa željom da pre svega pomognemo mladim ljudima u saznanjima koja se tiču IT sektora ali i sa druge strane pružimo pomoć startup firmama, krajem januara 2017. godiine u saradnji sa Vojvođanskim klasterom i klasterom iz Segedina odličili smo da se prijavimo za sredstva IPA fonda.

U sali Visoke tehnička škola strukovnih studija Subotica održana je prva Skupština IT Klastera. Više o održanoj Skupštini pročitajte ovde.

Ovim putem Vas obaveštavamo da će se sastanak svih članova klastera i Skupština Udruženja održati u Visokoj tehničkoj školi (ulica Marka Oreškovića broj 16)  21.11.2016. godine sa početkom u 17.00 časova.

O dnevnom redu ćete biti naknadno obavešteni.

 

Postojanje IT klastera kako za grad Suboticu tako i za region je od izuzetnog značaja. U prilog tome govori i velika zainteresovanost lokalnih firmi za priključenje i učestvovanje u realizacijih budućih projekata.

Povezivanje kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou će značajno doprineti konkurentnosti domaćih firmi, boljoj komunikaciji ali i mogućnosti za edukaciju i stručno osposobljavanje budućih IT stručnjaka.

Tokom meseca septembra, IT klastera se dodatno proširio a u nastavku rada očekujemo još potencijalnih saradnika.

Timu članica Subotičkog IT klastera priključuju se i dve visokoškolske obrazovne ustanove- Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici.

 

Da se vremenom svest o značaju IT sektora u privrednim tokovima pojačala, svedoči sve veći broj zainteresovanih firmi kojima su potrebne usluge iz ove oblasti. Sve je više prisutna potreba za IT uslugama u poslovanju i za razmenom znanja, iskustva i resursa u okviru ove branše. Udruživanjem IT firmi iz različitih sfera poslovanja, međusobnom komunikacijom i stvaranjem novih ideja, radi se na postavljanju boljih osnova za pružanje jednostavnijih i kreativnijih rešenja za sve one kojima su potrebne IT usluge.