Skip to main content

Novosti

28.11.2018. uspešno je organizovana IT4Business konferencija.

IT4Business je jednodnevna konferecija koja za cilj ima spajanje malih, srednjih i velikih firmi sa IT profesionalcima, radi širenja znanja o novim trendovima i mogućnostima koje firme mogu da iskoriste za unapređenje poslovanja. Na konferenciji je bilo preko 170 učesnika iz lokalnih kompanija ali i brojni gosti iz Beograda, Novog Sada i okoline.

DrupalCamp Pannonia je Drupal događaj i susret Drupal entuzijasta koji je planiran da se održava na godišnjem nivou u nekom od gradova panonske regije. Prvo izdanje ovog kampa organizovano je na Paliću, 2. i 3. novembra 2018. godine. Ovaj događaj organizovan je od strane Subotičkog IT Klastera.

Cilj ovogodišnjeg kampa je smestiti panonsku regiju na Drupal mapu i stvaranje tzv. “hub”-a za sve zainteresovane iz Drupal sveta da saznaju šta to ovaj region ima da ponudi.

IT4Business je prva konferencija u Subotici koja teži ka spajanju firmi i kompanija koje nisu iz IT struke sa onima koji se time bave, fokusirajući se na mogućnosti i benefite koje one mogu imati od informacionih tehnologija i rešenja i primenu istih.

Cilj IT4Business konferencije jeste da doprinese razvoju i implementaciji informacionih tehonologija i digitalnih rešenja u privredi regiona Subotice i šire.

Dolazak stranih kompanija u Srbiju je svakako dobro jer se otvaraju nova radna mesta, primenjuju se nove metode rada koje u budućnosti mogu koristiti i domaće kompanije, povećava se konkurencija i samim tim kvalitet usluga koji se pruža. Domaće IT kompanije se ne plaše strane konkurencije, što dokazuju svojim proizvodima koje plasiraju na strana tržišta.

Skupština Udruženja će se održati Sastanak će se održati u prostorijama InfostudHUB - a (Korzo br. 1, drugi sprat) u utorak 30.01.2018. godine sa početkom u 18 časova.

Predlažem sledeći dnevni red:

 1. Izveštaj o radu klastera u 2017. godini
 2. Izbor jednog člana Upravnog odbora
 3. IPA projekti – Subotički IT klaster jedan od dobitnika na konkursu - informacija
 4. IT4Business konferencija u organizaciji IT klastera - informacija o konferenciji u prilogu
 5. Razno

Molim vas da prisustvujete Skupštini

Na Skupštini Udruženja koja se održala na Ekonomskom fakultetu u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova utvrđeni su planovi i ciljevi IT klastera u narednoj godini.

Razmatrano je o trenutnom stanju u visokoškolskom obrazovanju kao i o opcijama za aktivno učestvovanje članova klastera u poboljšanje istog. Utvrđene su obaveze svih članova kao i prava i uslovi za prestanak članstva.

Skupština Udruženja će se održati na Ekonomskom fakultetu (sala dekanata) u ponedeljak 05.06.2017. godine sa početkom u 17 časova.

Dnevni red:

 1. Predstavljanje članova klastera
 2. Novi studijski programa na Ekonomskom fakultetu – Poslovna informatika
 3. IPA projekti – informacija
 4. Kursevi
 5. Predstavljanje firmi-članica IT klastera  završnim razredima srednjih škola
 6. Prestanak članstva
 7. Razno

Predsednik skupštine Udruženja

Pejić Aleksandar

Sa željom da pre svega pomognemo mladim ljudima u saznanjima koja se tiču IT sektora ali i sa druge strane pružimo pomoć startup firmama, krajem januara 2017. godiine u saradnji sa Vojvođanskim klasterom i klasterom iz Segedina odličili smo da se prijavimo za sredstva IPA fonda.

U sali Visoke tehnička škola strukovnih studija Subotica održana je prva Skupština IT Klastera. Više o održanoj Skupštini pročitajte ovde.

Ovim putem Vas obaveštavamo da će se sastanak svih članova klastera i Skupština Udruženja održati u Visokoj tehničkoj školi (ulica Marka Oreškovića broj 16)  21.11.2016. godine sa početkom u 17.00 časova.

O dnevnom redu ćete biti naknadno obavešteni.