Skip to main content

Novosti

Proteklog vikenda, u prostorijama "Infostud-a", održano je 6. "BizKod" studentsko takmičenje za programere i ekonomiste. U "Biz" delu takmičenja najuspešnija je bila ekipa "Bizovci", dok je u "Kod" delu takmičenja pobedu odnela ekipa "404 name not found".

U takmičenju je učestvovalo 28 timova, odnosno 112 studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija. Takmičari su na raspolaganju imali 24h da reše studiju slučaja i prezentuju stručnom žiriju.

U nedelju 15.5. organizacija IT Subotica 2030 je u saradnji sa IT Klasterom Suboticaorganizovala prvi IT dan u Subotici.

U lepom ambijentu Đorđević salaša održana su sportska takmičenja, zabavljali smo se različitim "gedžetima" i družili uz muziku, hranu i piće.

Petar Stakić, direktor organizacije IT Subotica 2030, je rekao: "Okupili smo se jer smo želeli da se u neformalnoj atmosferi zaposleni u IT sektoru Subotice bolje upoznaju. Kada se bolje poznajemo onda više sarađujemo što u značajnoj meri pomaže da se naš grad razvija u ovoj oblasti".

U petak, 1. aprila, u Subotici je po prvi put održan “Subotica Open IT” događaj, u okviru koga smo ugostili preko 400 maturanata iz Bačke Topole, Bečeja, Kikinde, Kule, Senta i Sombora. Maturanti su mogli da se upoznaje sa studijskim programima Ekonomskog fakulteta u Subotici i Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, ali i sa nekolik IT kompanija iz našeg grada. U ovom događaju je učestvovalo 5 tehničkih škola, 3 gimnazije ali i 1 ekonomska škola.

Ovogodišnja "IT4Business" konferencija okupila je oko 180 učesnika, koji su imali priliku da poslušaju predavanja sedam stručnjaka iz različitih oblasti privrede, da međusobno razmene pozitivna i negativna iskustva o digitalizaciji, te tako unaprede svoje poslovanje.

U saradnji Ekonomskog fakulteta u Subotici, Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice i Subotičkog informatičko-tehnološkog klastera pokrećemo seriju predavanja na ove 2 visokoobrazovne ustanove. 

U petak 24.9. je odeljenje GFD49 tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje bilo u poseti kompaniji Scenso, jednom od članova IT Klastera Subotica.

Eko luna park, EkoBus, Eko-kalkulator i još mnogo projekata koji se bave zaštitom životne sredine, subotički đaci ponosno su predstavili na ovogodišnjoj Evropskoj noći istraživača, koja se juče održala u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić".

S obzirom da su organizatori prethodne godine bili prinuđeni da najveći deo aktivnosti sprovode onlajn zbog pandemije, sada se nadaju da će "Evropska noć istraživača", koja se ove godine održava pod sloganom „Ozeleni naukom“, biti održana uživo, uz poštovanje propisanih mera.

Naziv projekta "Noći istraživača 2021" je "Reconnect upgrade 3.0 (Use of Projects Games, Research And Digital in Education)" a glavna tema je "European Green Deal" (Evropski zeleni dogovor).

U Subotu 29.5.2021. je u Subotici održano studentsko takmičenje za programere i ekonomiste, BizKod 5, u organizaciji Infostud grupe.

„To što smo ovogodišnje takmičenje organizovali uživo, i pored svih izazova i neizvesnosti, je jedna velika pobeda za sve nas. Zato su danas svi pobednici, bez obzira ko odnese nagradu, jer je prvenstveno bilo važno da se ove godine okupimo i da se posle prošlogodišnje pauze Bizkod održi“, rekao je na otvaranju petog po redu BizKod-a Branimir Gajić, direktor Infostud grupe.

Da Subotica već jeste IT grad znaju svi zaposleni u IT sektoru u Subotici, a da bi od Subotice napravili prepoznatiljivi IT centar u Srbiji lokalne kompanije su odlučile da pokrenu projekat ITSubotica2030, renomirane kompanije su pronašle prirodne partnere kao i podršku za ovaj projekat u obrazovnim ustanovama kao i Subotičkom IT Klasteru.